11:00-12:00 – ZRNO SREĆE – najbolja kafa by Gradska pržionica
13:30-15:00 – PLJESKA TROPHY SHOW – by Okrnjeni institut za pljeskavice – Deki Ćevap i Slobodan Radeta
15:30-16:30 – RAKIJA I HRANA – radionica o uparivanju srpske rakije sa hranom powered by METRO Horeca Centar
17:00-18:00 – NAPOLITANA SHOW – čas o pravoj pizzi – by pizzeria Pietra
18:15-19:00 – THE REAL TRUFFLE EXPERIENCE – kuva šef Nikola Stojaković, Fleur de Sel
19:15-19:45 – BAO BUNS SHOW – by Thyme
Ulaznice za Beogradsku konferenciju i program unutar Silosa kupuju se na samom ulazu u Silose. Cena celodnevne ulaznice je 4.900 dinara i omogućava prisustvo na svim panelima i radionicama, kao i u svim dešavanjima u festivalskom prostoru ispred Silosa. Uz kupljenu ulaznicu, svaki posetilac dobija narukvicu koja mu omogućava kupovinu hrane i pića na samom festivalu, čašu za konzumaciju pića i token u vrednosti od 300 dinara.
Ulaznica za gastronomski festival ispred Silosa košta 1.000 dinara, a u paketu za konzumaciju dobijate festivalsku narukvicu koja omogućava kupovinu na samom festivalu, čašu za konzumaciju pića i jedan token u vrednosti od 300 dinara. Na festivalu neće biti moguće plaćanje karticama.
11:00 – HLEB I SO
magija iz zanatskih pekara, topla radionica za toplu dobrodošlicu, sa kvascima i hrskavim koricama Učestvuju: Nenad Pajević – Pretop, Ream Herz – La Boulangerie
13:00 – BUDUĆNOST TRADICIJE
panel o tradicionalnoj gastronomiji i mogućnostima njenog interpretiranja u savremenom ugostiteljstvu
Učestvuju: Aleksandar Samardžija Splića – Salaš 137, Momčilo Đurđić – Pirot, Aleksandar Truhar – Suvenir, Nenad Čavić – Salaš kod Stare Dunje. MODERATOR: NIKOLA MILOVIĆ
15:00 – MOŽE LI BEZ DIMA?
Kako do kafanskog i restoranskog ambijenta u kome se udiše nezagađen vazduh?
Učestvuju: Daliborka Josifijević – Ima bez dima, Anastasija Ana Ćetković – Silosi
17:00 – VISOKA KUHINJA JUČE, DANAS I SUTRA
Izvanredni gastronom, iskusni kritičar i publicista Hrvoje Petrić govori o visokoj gastronomiji u svetu, globalnim trendovima, sopstvenim iskustvima i svom pogledu na regionalnu scenu
19:00 – A SAD STVARNO, KAD ĆE TA ZVEZDA?
Fausto Arrighi, nekadašnji direktor Mišlenovog vodiča za Italiju koji je proveo 36 godina radeći u čuvenoj crvenoj knjizi i obišao preko devet hiljada restorana, priča o svom iskustvu rada u Mišlenovom vodiču, uz osvrt na korake koji moraju da budu ispunjeni za dobijanje prve zvezde
14:00 – Delicieoux (Eric Besnard, 2001.)
Silosi, unutra
17:00 – The Tasting aka La Degustation (Ivan Calberac, 2022.)
Silosi, unutra
20:00 – Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain (Morgan Neville, 2021.)
Silosi, napolju
12:00 – ŽENE SU ZA KUHINJU!
Panel sa šeficama i ženama iz restoranskog biznisa
Učestvuju: Jasmina Vukašinović – Jasmin a Maslina, Anđela Risimić- Salon 5a i Blanka Zolak – New Balkan Cuisine
14:00 – PREKO TRNJA DO ZVEZDA
Isplati li se fine dining i kojim putem do prvih zvezdica?
Učestvuju:
Nikola Stojaković – Fleur de Sel, SRB
Filip Ćirić – Homa, SRB
Nenad Lukić – Restoran 27, SRB
Mario Mandarić – Restoran Noel, HR
16:00 – GASTRONOMIJA, KRITIKA I MEDIJI
Učestvuju: Peđa Kresojević – gastro kritičar, Luka Peranić – Kult plave kamenice, Svetislav Stojanović – CafeBar & Restoran, Branka Gajić – Blic
18:00 – SVE TAJNE SRPSKOG TARTUFA
Odakle dolazi, kakvog je kvaliteta, gde se prodaje i koliko je prepoznat u kuhinjama?
+ The Real Truffle Experience na stejdžu Učestvuju: Vanja Puškar – New Balkan Cuisine, Milan Ivušić – trgovac tartufima MODERATOR: IGOR LUKOVIĆ