Poznati dorćolski bistro Endorfin jedno je od retkih mesta u glavnom gradu u kome je totalno zabranjeno pušenje. Gostima nudi zalogaje lokalne i kraft kuhinje, sezona se uvek prati, a sam jelovnik je veoma precizan i konkretan. U okviru restorana je i prodavnica lokalnih zanatskih piva, dok vinska karta dobro prati priču lokalnog – od srpskog prokupca do regionalnih autohtonih sorti.
foto: Ivana Čutura
Sled 1
Ceviche od brancina sa čeri paradajzom, tikvicom i jalapeño, sok od krastavca
Vegan opcija uz najavu: burrata sa sotiranom jabukom i crvenim lukom, pickled jalapeño, korijander)
Sled 2
Hladni, homemade tagliolini sa mechouia salatom
Sled 3
Revidirana mućkalica – svinjski file, pena od dinstanog povrća
Vegan opcija uz najavu: punjena crvena paprika sa kinoom, pikantnim sotiranim sezonskim povrćem, bosiljak
Sled 4
Tanjir srpskih sireva, džem od jagode sa tartufima, domaća fokaća od sourdough testa