salon5a.com
“Posluživanjem jela koje je eksplozija ukusa, želim da učinim ljude svesnim nekih osnovnih stvari, kao što je važnost očuvanja prirode. Za mene je kuvanje čudesna umetnička disciplina. Dobro servirano jelo treba da bude umetničko delo koje će zadovoljiti dušu i čula gosta”. Ovim rečima šefica Anđela Risimić dočarava misiju jednog od prvih i najuglednijih restorana visoke kuhinje u Beogradu, koji će se tokom Pet dana restorana predstaviti izvrsnim izborom autorskih jela
foto: Salon 5a
MENI
GRICINI
Green, Red & Smoked
FROM PETRICHOR
Autumn 2023
BY THE RIVER DANUBE
KeChi Ga, jalapeno, black seasame
RICORDI MODENESSE
Fritto x Aceto
PURPLE RAIN PURPLE RAIN
Red cabbage, plums, parsnip
PAPPARDELLE BOLETUS “KAO NEKADA”
Forest – like it used to be
NE NE NE NIJE MARE
Smudy je – Pike perch, beetroot, potatoes
THE SILENCE OF THE LAMB
From
LAMB IN LAMB
You see me rollin’ – kale, sweetcorn, sour cream
LA DOLCE VITA
The legend of Lolli’s eggs and sugar