Osteria Mozzarella

POPUST NA SPECIJALNI MENI 30%
tip
Italijanski restorani & picerije
ulica
Uroša Martinovića 31
telefon
011 42030 77
web
www.mozzarella.rs

Na zahtev gosta, svaka pasta može da se pripemi u koturu parmezana koji ne sme biti mlađi od 24 meseca. Ovo je samo jedna od specifičnosti restorana Osteria Mozzarella, koji se pretvorio u „zlatni standard“ Beograda kada je u pitanju autentična italijanska kuhinja: dakle ne samo pice i paste, već regionalne kuhinje od Trsta do Sicilije. Jelovnik je verovatno najinformativniji u Beogradu, jer nudi i opise jela i njihov geografsko-kulturni kontekst, podeljen po italijanskim regijama. Za sve to odgovoran je iskusni šef Dejan Stanković, koji je u A Bloku stvorio istinsku oazu italijanske kuhinje kojom neprekidno odjekuje zveket escajga i žamor zadovoljnih gostiju.

MENI

Rižoto sa pačetinom
(tanko sečene grilovane-suvidirane pačije grudi na
kremastom rižotu od šećerca i praziluka)


Teleći laks
(taljata od telećeg laksa sa mariniranim
šparglama, pireom od celera i sosom od bosiljka)


Tiramisù
(tradicionalni italijanski kolač od maskarpone
sira i piškota u kafi)